Ortodòncia

L’ortodòncia és l’encarregada de la prevenció i correcció de les irregularitats dentals i les alteracions dels ossos de la cara. L’objectiu d’aquesta especialitat odontològica és aconseguir una boca sana a través de l’aplicació d’instrumental corrector. Els aparells d’ortodòncia més coneguts són els brackets.

En el cas dels nens, és recomanable que d’entre els 0 als 6 anys passin una revisió periòdica per a detectar de manera preventiva possibles alteracions. Hem d’estar atents si existeix una falta d’espai en els arcs dentals o si presenta mals hàbits que afecten al desenvolupament de les dents, com succió del dit o deglució atípica.

L’edat adequada per a diagnosticar la maloclusió dental, i veure’n el seu origen (esquelet, funcional o dental) és entre els 5 i els 10 anys. Durant aquest període es poden corregir tan les anomalies esquelètiques gràcies a la gran capacitat plàstica que tenen els ossos, com les deformacions de les arcades dentàries que alteren el funcionalisme mastegador i l’estètica de la boca. També és la millor edat per reeducar la funció mastegadora i establir uns bons hàbits d’higiene.

A més d’aconseguir un correcte funcionament de la boca, l’ortodòncia evita el desenvolupament d’enfermetats com la càries, periodontitis, lesions de la mandíbula, alteracions de la parla, respiració incorrecte, masticació deficient o halitòsis (mal alè).

Tenir una boca saludable, amb totes les dents ben col.locades i un somriure agradable i saludable ens ajuda a millorar la nostra imatge i, per tant, ens reforça l’autoestima i,  en definitiva, ens ajuda a ser més feliços.

Actualment, l’ortodòncia per a adults està a l’abast de tothom. Existeixen moltes opcions per a tractar a un pacient adult, així com diferents aparells per alinear o adreçar les dents. És important que l’estat de salut dental de cada pacient adult sigui l’adequat per a començar el tractament.

Quan les peces dentals estan desalineades, tenim vàries opcions per a corregir-ne les malposicions:

– Brackets transparents o estètics
– Minimplants o microcargols
– Cirurgia ortognàtica si existeix un defecte ossi important.

L’ortodòncia és una especialitat que no funciona sola, sinó que forma part de tractaments multidisciplinaris com l’ortodòncia preprotèsica (adreçar o intruir dents després de col.locar implants o pròtesi, ortodòncia per a millorar l’èxit dels tractaments periodontals, etc.).

Parking disponible per clients

Web Dental Acreditada. Veure ms informaci