Periodòncia

La periodòncia és l’especialitat que estudia, diagnostica i tracta les malalties que afecten a la geniva i a l’os que envolta i suporta tant les dents naturals com els implants. És, en definitiva, l’especialitat responsable de la salut, funció i estètica de les genives.

Les principals malalties que tracta la periodòncia són la gingivitis (inflamació de genives) la periodontitis (afectació de la geniva i de l’os) i la periimplantitis (afectació de la geniva i l’os que envolta l’implant).

Tres de cada quatre adults pateix algún tipus d’enfermetat periodontal. Moltes vegades aquests episodis passen sense dolor, per la qual cosa els pacients ho pateixen sense saber-ho. La detecció precoç i el tractament són extremadament importants, essent necessària l’ajuda d’un odontòleg especialitzat que, mitjançant un examen clínic i radiològic complet, realitzi una diagnosi completa.

El sagnat de la geniva de manera espontània o la inflamació i vermellor que apareix després de raspallar, són alguns signes d’una geniva en mal estat. Quan el problema avança es poden detectar altres símptomes com la retracció de les genives, dents amb aspecte més llarg, presència de pus, mal sabor i mala olor de boca. També són freqüents l’augment de sensibilitat en el consum de begudes i aliments freds, amb sensació de cremor i dolor a les genives. La causa d’aquesta enfermetat és d’origen bacterià. Tots tenim gran quantitat de bactèries a la boca que si no eliminem amb una bona higiene oral, poden penetrar en l’espai entre dent i geniva provocant una reacció inflamatòria. L’estrés, l’estat general de la salut, la diabetis mal controlada pot ser el desencadenant de la periodòncia.

Parking disponible per clients

Web Dental Acreditada. Veure ms informaci